Jumat, 05 Juli 2013

prolog

piye carane sugih, mesti kepikir karo sopo wae sing wis ngeti karo duit. Mbuh kui cah cilik, cah enom, wong tuo. Yo blog iki mung miturut pendapatku lho, yen ono sing salah yo njaluk tulung dingapuro. Menurutku yo memang tergantung soko akeh faktor. Aku mbagi dadi loro faktor, yaiku faktor bejo karo faktor rabejo.
Faktor bejo kuwi biasane iso soko, misale :
- Dilairke soko wong tuwo sing sugih
- Entuk undian berhadiah
- Entuk bondho warisan
Yen faktor rabejo kuwi yo selain kuwi sugihe ora entuk soko ning nduwur, dadi sugihe mergo proses ora instant.

Jalan pikiranku ki meh podo karo buku sing takwoco-woco. Dadi wong arep sugih kuwi normale nglewati dalan kui, tahap-tahape. Pertamane mergo raduwe modal, mesti awake dewe kudu kerjo melu uwong, kanggo ngumpulke modal duit lan karo modal pengalaman, akeh konco. Wayah iki jenenge tahap dadi pegawai. Ning kene kw kudu sinau sing tenanan ng nggone perusahaanmu sng kw kerjo. Kw sinau sisteme, py perush kuwi iso mlaku, iso dodolan, iso entuk duit, opo wae resikone. Lha gajimu ojo mbokenteke kabeh, sebagian mbok tabung kanggo modal sesuk yen ws cukup.

Lha yen ws cukup modal lan pengalaman nembe kw mbukak usaha dewe. Iso mboksambi karo megawai. Fase iki biasane disebut tahap pengusaha.Ng kene kw bener2 diuji, iso gagal iso berhasil. Makane yen iso, usaha sing sesuai pas mbok pelajari pas dadi pegawai, dadi sesuai karo pengalaman, yen iso sesuai karo pendidikanmu sisan. Ojo serakah, ngayah2i usaha werno2 malah ra fokus. Ditekuni siji sik nganti berhasil.

Tapi ono coro sing rodo cepet lan masuk akal :
- Entuk bojo sugih kanggo sing durung rabi
- Golek gawean sing podo sekolahmu, hobimu
- Invest lemah wae mergone lemah regone akeh mundake
- Ojo pelit2, donga lan ngamal sing akeh men rejekimu berkah
- Meluo asuransi, mergone wong loro ki ragate akeh

Yen kowe isih gagal opo ra sugih2, baleni maneh wae.